Page 3 of 3

Re: Problem with Canberra Series 30

Posted: Sun Feb 12, 2017 3:54 pm
by dario_tortato
Ok, I solved the problem, I'm just stupid. To give the supply voltage in the safety, at the instrument under test, I use a 230/230 isolation transformer and a variac with which the straight edge voltage, starting from a hundred volts, and if there are no problems the increased up to the operating voltage.
This caused the flickering image, I connected the device directly to the supply network, and now the picture is still beautiful and everything ok.

Re: Problem with Canberra Series 30

Posted: Sun Feb 12, 2017 8:27 pm
by richnormand
Nice to hear, congrats.
I guess your next steps is to test the ADC in PHA mode and see if the front-end is OK.
Do you have a scintillator/photomultiplier with a HV supply handy?

Re: Problem with Canberra Series 30

Posted: Sun Feb 12, 2017 8:37 pm
by dario_tortato
Tanks. Yes, I've this:
IMG_2520.JPG
IMG_3287.JPG
IMG_3478.JPG
Dario

Re: Problem with Canberra Series 30

Posted: Mon Feb 13, 2017 11:33 pm
by richnormand
Very nice indeed! You seem to have a very nice lab.

Please post your test result once everything is working well.
You could use the K40 1.46MeV line from a box of salt substitute from the grocery store.

Re: Problem with Canberra Series 30

Posted: Tue Feb 14, 2017 9:27 pm
by dario_tortato
Tank you, no problem, I've many sample source for test. This isn't my first MCA :-)
I hope the weekend to do some testing and then post the results.

Dario

Re: Problem with Canberra Series 30

Posted: Thu Feb 16, 2017 8:57 pm
by dario_tortato
Hi, I did a little test of the instrument, it seems okay.
I put the picture of a pair of spectrum.
IMG_3562.JPG
IMG_3564.JPG
Dario

Re: Problem with Canberra Series 30

Posted: Thu Mar 16, 2017 10:30 pm
by dario_tortato
After the work of arrangement, some aesthetic restoration:
IMG_3600.JPG
Dario